Pasqua Vini – Verona

PASOUA VIGI N ETI E CANTINE IN VERONA

                     “A family passion “

In 1925 kwamen Natale, Nicola, Riccardo en Umberto Pasqua vanuit Puglia om in Verona het wijnbedrijf Pasqua op te richten.

In 1970 deed de tweede generatie Carlo, Giorgio en Umberto Pasqua hun intrede, met deze verjonging kon Pasqua

doorgaan met de groei en visie welke door de 1e generatie uitgezet was.

In 1980 werd een klein wijnhuis ” Cecilia Beretta ” aangekocht met 90 ha wijngaarden gelegen in het gebied Soave en Valpolicella, welke wijnen van hoge kwaliteit voortbrengen, tot op de dag van vandaag weten de wijnen van Cecilia Beretta hun weg goed te vinden op de markt.

In het jaar 2000 gaat Pasqua ” Back to the roots ” en investeert in Puglia door het aankopen van Agricola Surami.

De toekomst- De 3e generatie Carlotta, Giovanni en Riccardo maken in juni 2007 hun opwachting, tevens wordt in 2007 verhuist naar het nieuwe onderkomen ” San Felice Winery ” en wordt in april 2007 Pasqua USA opgericht. Numbers of Succes:

 

Pasqua

– 200 ha wijngaarden in eigen bezit + 1.000 ha onder controle door Pasqua.

– Produceert Verona’s DOC & DOCG wijnen en IGT wijnen uit Veneto en Zuid Italië.

– Export: Pasqua verkoopt in alle 5 continenten, in meer dan 50 landen over de gehele wereld. – Aanverwante bedrijven: Cecilia Beretta, Agricola Surani, Pasqua USA.

 

San Felice Winery

– Oppervlakte 70.000 vierkante meter.

– Capiciteit 62.000 hl. ( roestvrij stalen tanks ) + 1.600 Barriques 225 kr. ( Frans Eiken ) gelegen in ondergrondse verdiepingen en vaten van kersen hout om het typische aroma van de Valpolicella te verbeteren. – Groot proeflokaal en een moderne zolder om de druiven voor de Amarone te drogen en ook andere wijnen geproduceerd volgens de ouderwetse methode ” Appassimento “.

http://www.pasqua.it