Batasiolo – Piemonte

 

Voor Batasiolo, welke exclusief vertegenwoordigd wordt door HANOS NEDERLAND www.hanos.nl  verzorgen wij de PR en proeverijen in de vestigingen van HANOS.

Dit wijnhuis van de familie Dogliani is gelegen in het hart van de wel bekende wijn BAROLO, omringd door de wijngaarden Morino, Cerequio en Brunate in La Morra; Boscareto en het historische Briccolina in Serralunga d’ Alba; Bricco di Vergine en Zonchetta in Barolo; Tantesi en Bussia Bofani in Monforte d’ Alba.

 

 

Een nieuwe naam gaven de broers Dogliani door hun inspiratie vanuit de wijngaarden waarin ook het ‘ hoofdkwartier ‘ gelegen is en  vanuit de zachte contouren onstond de naam ‘ BENI DI BATASIOLO ‘.

De echte essentie van ‘ Beni de Batasiolo ‘ kan niet worden begrepen zonder het bewonderen van de uitgestrektheid van de wijngaarden in de mooiste en belangrijkste wijnregio van de Langhe.

In het oude lokale dialect betekent het woord “beni”een eigenschap of estate en is het idee van de onbreekbare band tussen de landbouwer en zijn wijngaard die is ingekapseld in de naam “BENI DI BATASIOLO”.

Naast Barolo, produceert BATASIOLO o.a. ook:

Gavi, Langhe Chardonnay, Barbaresco, Nebbiolo, Dolcetto, Barbera d’Alba, Moscato d’ Asti..

 

Voor een complete overzicht verwijzen wij u graag naar: www.batasiolo.com